სამწუხაროდ, საჭმლის მონელების დარღვევა ყველა დაავადების საფუძველია იბნ-სინა რომელიც იყო თავისი ასაკის უდიდესი ექიმი უმცროს წლებში, დიდ მნიშვნელობას ანიჭებდა საჭმლის მონელებას.
ყაბზობის მიმდინარეობა შემდეგია; საჭმლის მონელება ჯერ პირის ღრუში იწყება. პირში საჭმელს ღეჭავენ, საგულდაგულოდ აწურებენ და ურევენ მის ფერმენტებს. მაგალითად, მსუბუქი შაქარი, როგორიცაა კრუნჩხვითი შაქარი, შეიწოვება პირში, პირის ღრუს კაპილარების სისხლთან შერევით. რაც უფრო კარგად არის დაღეჭილი და დაქუცმაცებული საკვები, მით უკეთესია საკვების ინგრედიენტების ანალიზი. დეტალური ანგარიში მიდის ტვინში. აუცილებელი ფერმენტების გამომუშავება იწყება კუჭში, სანამ საკვები კუჭამდეც კი მიაღწევს.
ამიტომ ძალიან აუცილებელია პირის ღრუში ნორმალური მიკროფლორას გადარჩენა. თუ ეს მიკროფლორა არ გადარჩა ან განადგურდა, საჭმლის მონელება თავიდანვე გაუარესდება. პირის ღრუს შემდეგ საჭმლის მონელება კუჭში გრძელდება. რაც უფრო ნაკლებ მრავალფეროვან საკვებს ვჭამთ და რაც უფრო კარგად ვღეჭავთ, მით ნაკლებია საჭმლის მონელების დარღვევა.
ძნელია დაავადებების მკურნალობა საჭმლის მონელების აღმოფხვრის გარეშე. დღეს, მათ შორის, ვინც მცენარეულ წამალს აძლევს, ისინი ცდილობენ უმკურნალონ საჭმლის მონელებას მისი გამოსწორების გარეშე. ამბობენ „ახლავე დაასრულეთ ეგზემა და ფსორიაზი“. სანამ საჭმლის მონელება და კვება არ გაუმჯობესდება, ვერაფერს გააკეთებ.
საჭმლის მონელების დროს საუკეთესო დიეტა არის ნაკლები ჭამა. დილით 1-2 ლიმონი შეიძლება შეურიოთ წყალს და დალიოთ. რადგან ის წმენდს ვენებს და საშარდე გზებს. ასევე შეგიძლიათ დალიოთ ახლად გამოწურული ვაშლის, ფორთოხლის, გრეიფრუტის წვენი. სახლის ძმარი ასევე შეიძლება დალიოთ. თუ თქვენ გაქვთ შებერილობა და საჭმლის მონელების დარღვევა, თუ ყავის ფინჯნის 3/2-ს დალევთ წყლის სახით და 3/1 ძმარს, ეს იქნება სამკურნალო. სინამდვილეში, თქვენ შეგიძლიათ გამოიყენოთ ძმარი სიცოცხლისთვის.
საჭმლის მონელების შედეგად წარმოქმნილი ნარჩენები მიდის ღვიძლში, ღვიძლი კი მათ ნაწილს ნაღვლის ბუშტში აგზავნის ლამის სახით. მუდმივი მონელების დარღვევა იწვევს კუჭისა და ნაწლავების დაავადებებს. ეს დაავადებები ასევე იწვევს საჭმლის მომნელებელ დარღვევებს.
მცენარეული მკურნალობა ყაბზობისთვის
ყაბზობა საჭმლის მონელების დარღვევის სიმპტომია და იწვევს ყველა დაავადებას. ყაბზობისგან თავის დასაღწევად უნდა შეიცვალოს კვების სტილი და დალიოთ ჭიქა წყალი ყოველ ჭამამდე 30-60 წუთით ადრე. Dr. Aidin SALİH-ის თანახმად, მათ, ვისაც სურს იყოს ჯანმრთელი, არ უნდა მიირთვათ მეორე კვება, გარდა ნაწლავების მოსახსნელი ხილისა, როგორიცაა საზამთრო, ლეღვი, გრეიფრუტი, ვაშლი, ყურძენი და მწვანე ფოთლოვანი ბოსტნეული, ჭამის შემდეგ WC-ში წასვლამდე. ეს წესი სიცოცხლის განმავლობაში უნდა დაიცვან. მსოფლიოში ძალიან ცოტა ადამიანია, ვინც ამ დევიზით ცხოვრობს.
ყაბზობა ძალიან მაღალია მათში, ვინც ზის და მუდმივად ყაბზობის თავიდან ასაცილებლად აუცილებლად არ უნდა გამოვიყენოთ ტუალეტის თასი. საუკეთესო რამ არის ჩაჯდომა ტუალეტში. ნაწლავების დასამუშავებლად უნდა გამოიყენოთ დარიჩინის ან დარიჩინის ერთ-ერთი ნაზავი, ან სელის ან ინგლისური მარილი. უმი ხილი და უმი ბოსტნეული ასევე ხელს უშლის შეკრულობას. ბავშვებისთვის ეს მაჩვენებელი განსხვავებულია.
ანტიბიოტიკი კლავს მიკროფლორას ნაწლავებში. იქ თმები ნადგურდება და ნერვულ დაბოლოებებს წამლავს. სხვა მიზეზებია ღვიძლის დაავადებები და არასწორი კვება. აქვე ვწერ, რომ თუ ადამიანი საუზმის გარეშე, კარგად ღეჭვის გარეშე, სწრაფად, შერეულ და მონელების გარეშე მიირთმევს, ლანჩს და ვახშმობს ერთნაირად: შეშუპება, გაზები, სიმძიმე იშლება, იწყება ძილი, ხვრინვა ძილის დროს, ყაბზობა. და ცუდი სუნი.
ყაბზობის მომენტალური საშუალება ინგლისური მარილი
მაგნიუმის სულფატი ღრმა შრეებიდან შლის ტოქსინებსა და მარილებს და გამოდევნის მათ ნაწლავებით. ამცირებს შეშუპებას და აადვილებს თირკმელების მუშაობას. კონსტიტუციის მიხედვით, თუ 1 დესერტის კოვზ 1 სუფრის კოვზ მაგნიუმის სულფატს შეურიეთ ჭიქა წყალი და დალიეთ დილით, 1-2 საათის შემდეგ იქნება კუჭის მოკმედება. იმის გამო, რომ მაგნიუმის სულფატი ნაწლავებს სწრაფად ამუშავებს, მას დილით სვამენ არა სადილის შემდეგ, არამედ საჭმლის მონელების დასრულების შემდეგ. მოუნელებელი საკვები სწრაფად გადის ნაწლავებში, არღვევს ნაწლავების ქიმიურ წესრიგს.
ყაბზობა და სამკურნალო საშუალებები
სამწუხაროდ, საჭმლის მონელების დარღვევა ყველა დაავადების საფუძველია. იბნ სინა, რომელიც იყო თავისი ასაკის უდიდესი ექიმი უმცროს წლებში, დიდ მნიშვნელობას ანიჭებდა საჭმლის მონელებას.
ყაბზობის მიმდინარეობა შემდეგია; საჭმლის მონელება ჯერ პირის ღრუში იწყება. პირში საჭმელს ღეჭავენ, საგულდაგულოდ აწურებენ და ურევენ მის ფერმენტებს. მაგალითად, მსუბუქი შაქარი, როგორიცაა კრუნჩხვითი შაქარი, შეიწოვება პირში, პირის ღრუს კაპილარების სისხლთან შერევით. რაც უფრო კარგად არის დაღეჭილი და დაქუცმაცებული საკვები, მით უკეთესია საკვების ინგრედიენტების ანალიზი. დეტალური ანგარიში მიდის ტვინში. აუცილებელი ფერმენტების გამომუშავება იწყება კუჭში, სანამ საკვები კუჭამდეც კი მიაღწევს.
ამიტომ ძალიან აუცილებელია პირის ღრუში ნორმალური მიკროფლორას გადარჩენა. თუ ეს მიკროფლორა არ გადარჩა ან განადგურდა, საჭმლის მონელება თავიდანვე გაუარესდება. პირის ღრუს შემდეგ საჭმლის მონელება კუჭში გრძელდება. რაც უფრო ნაკლებ მრავალფეროვან საკვებს ვჭამთ და რაც უფრო კარგად ვღეჭავთ, მით ნაკლებია საჭმლის მონელების დარღვევა.
ძნელია დაავადებების მკურნალობა საჭმლის მონელების აღმოფხვრის გარეშე. დღეს, მათ შორის, ვინც მცენარეულ წამალს აძლევს, ისინი ცდილობენ უმკურნალონ საჭმლის მონელებას მისი გამოსწორების გარეშე. ამბობენ „ახლავე დაასრულეთ ეგზემა და ფსორიაზი“. სანამ საჭმლის მონელება და კვება არ გაუმჯობესდება, ვერაფერს გააკეთებ.
საჭმლის მონელების დროს საუკეთესო დიეტა არის ნაკლები ჭამა. დილით 1-2 ლიმონი შეიძლება შეურიოთ წყალს და დალიოთ. რადგან ის წმენდს ვენებს და საშარდე გზებს. ასევე შეგიძლიათ დალიოთ ახლად გამოწურული ვაშლის, ფორთოხლის, გრეიფრუტის წვენი. სახლის ძმარი ასევე შეიძლება დალიოთ. თუ თქვენ გაქვთ შებერილობა და საჭმლის მონელების დარღვევა, თუ ყავის ფინჯნის 3/2-ს დალევთ წყლის სახით და 3/1 ძმარს, ეს იქნება სამკურნალო. სინამდვილეში, თქვენ შეგიძლიათ გამოიყენოთ ძმარი სიცოცხლისთვის.
საჭმლის მონელების შედეგად წარმოქმნილი ნარჩენები მიდის ღვიძლში, ღვიძლი კი მათ ნაწილს ნაღვლის ბუშტში აგზავნის ლამის სახით. მუდმივი მონელების დარღვევა იწვევს კუჭისა და ნაწლავების დაავადებებს. ეს დაავადებები ასევე იწვევს საჭმლის მომნელებელ დარღვევებს.
მცენარეული მკურნალობა ყაბზობისთვის
ყაბზობა საჭმლის მონელების დარღვევის სიმპტომია და იწვევს ყველა დაავადებას. ყაბზობისგან თავის დასაღწევად უნდა შეიცვალოს კვების სტილი და დალიოთ ჭიქა წყალი ყოველ ჭამამდე 30-60 წუთით ადრე. Dr. Aidin SALİH-ის თანახმად, მათ, ვისაც სურს იყოს ჯანმრთელი, არ უნდა მიირთვათ მეორე კვება, გარდა ნაწლავების მოსახსნელი ხილისა, როგორიცაა საზამთრო, ლეღვი, გრეიფრუტი, ვაშლი, ყურძენი და მწვანე ფოთლოვანი ბოსტნეული, ჭამის შემდეგ WC-ში წასვლამდე. ეს წესი სიცოცხლის განმავლობაში უნდა დაიცვან. მსოფლიოში ძალიან ცოტა ადამიანია, ვინც ამ დევიზით ცხოვრობს.
ყაბზობა ძალიან მაღალია მათში, ვინც ზის და მუდმივად. ყაბზობის თავიდან ასაცილებლად აუცილებლად არ უნდა გამოვიყენოთ ტუალეტის თასი. საუკეთესო რამ არის ჩაჯდომა ტუალეტში. ნაწლავების დასამუშავებლად უნდა გამოიყენოთ დარიჩინის ან დარიჩინის ერთ-ერთი ნაზავი, ან სელის ან ინგლისური მარილი. უმი ხილი და უმი ბოსტნეული ასევე ხელს უშლის შეკრულობას. ბავშვებისთვის ეს მაჩვენებელი განსხვავებულია.
Dr. აიდინ სალიჰი ამბობს: ანტიბიოტიკი კლავს მიკროფლორას ნაწლავებში. იქ თმები ნადგურდება და ნერვულ დაბოლოებებს წამლავს. სხვა მიზეზებია ღვიძლის დაავადებები და არასწორი კვება. აქვე ვწერ, რომ თუ ადამიანი საუზმის გარეშე, კარგად ღეჭვის გარეშე, სწრაფად, შერეულ და მონელების გარეშე მიირთმევს, ლანჩს და ვახშმობს ერთნაირად: შეშუპება, გაზები, სიმძიმე იშლება, იწყება ძილი, ხვრინვა ძილის დროს, ყაბზობა. და ცუდი სუნი.
ყაბზობის მომენტალური საშუალება ინგლისური მარილი
მაგნიუმის სულფატი ღრმა შრეებიდან შლის ტოქსინებსა და მარილებს და გამოდევნის მათ ნაწლავებით. ამცირებს შეშუპებას და აადვილებს თირკმელების მუშაობას. კონსტიტუციის მიხედვით, თუ 1 დესერტის კოვზ 1 სუფრის კოვზ მაგნიუმის სულფატს შეურიეთ ჭიქა წყალი და დალიეთ დილით, განავალი 1-2 საათის შემდეგ მოვა. იმის გამო, რომ მაგნიუმის სულფატი ნაწლავებს სწრაფად ამუშავებს, მას დილით სვამენ არა სადილის შემდეგ, არამედ საჭმლის მონელების დასრულების შემდეგ. მოუნელებელი საკვები სწრაფად გადის ნაწლავებში, არღვევს ნაწლავების ქიმიურ წესრიგს.
- Dr. რჩევა აიდინ სალიჰისგან